Biskup

Biskup Triera Stephan Ackermann, povjerenik Njemačke biskupske konferencije za seksualna zlostavljanja, potvrdio je “nultu toleranciju protiv zločina seksualnog zlostavljanja”. Od te linije nije ni bilo “odstupanja”, istaknuo je biskup Ackerman 4. travnja na misi posvete ulja u katedrali u Trieru. Biskup se osvrnuo na, kako je rekao, poluinformacije u medijima kojima se želi stvoriti dojam da mjesna Crkva noseći se s tom gorkom tematikom nije ništa naučila, nego da se sve i dalje pokriva i banalizira. Bilo bi, rekao je, posve pogrešno širiti takav dojam.

Ackerman se tijekom posljednjih nekoliko tjedana, prema medijskim izvješćima, našao pod optužbom da je u svojoj biskupiji angažirao više svećenika prozivanih zbog pedofilije. Biskupija je potvrdila da se drži smjernica biskupske konferencije glede postupanja s optuženima za seksualno zlostavljanje.
U svjetlu te rasprave Ackermann je na misi rekao da se “još jednom mora preispitati vjerodostojnost svih optužbi za seksualno zlostavljanje.” Biskup je naglasio da Crkva mora biti vjerodostojna u svjedočenju poruke Isusa Krista. To se posebno odnosi na one koji su službenici Crkve s posebnim mandatom.(ika/bitno.net)