Biskup nigerijskog grada Maidugurija, čiji su vjernici na udaru islamističkih militanata iz skupine Boko Haram, obznanio je kako je prošle godine tijekom molitve doživio viziju Isusa Krista, nakon čega je shvatio kako je jedini način za savladati teroriste – molitva krunice.

Kako prenosi američki portal Catholic News Agency, biskup Oliver Dashe Dome ispričao je kako se krajem prošle godine molio u svojoj kapelici pred Presvetim Sakramentom.

“Molio sam krunicu i odjednom sam vidio Gospodina. U toj viziji Isus ništa nije govorio nego mi je pružio mač. Kada sam posegnuo za njim pretvorio se u krunicu. Tada je Isus triput rekao: Boko Haram će nestati. Sve mi je tada bilo jasno. Molitva krunice pomoći će nam savladati Boko Haram”, rekao je biskup Dashe dodajući kako mu ne treba nikakvo dodatno pojašnjenje te vizije.

0119_Nigeria_Bishop-Oliver-Dashe-Doeme-1-800x500

Biskup Oliver Dashe Doeme. Foto: Catholic Herald

Biskup je rekao i kako nije želio nikome pričati o tome, ali da ga Duh Sveti na to potiče. Ispričao je to svojim svećenicima i pozvao ih na molitvu krunice, a isto je ponovio i na nedavno održanom kongresu o progonu kršćana koji je u Madridu okupio vjernike iz svih zemalja svijeta u kojima su kršćani ugroženi i proganjani.

Njegova biskupija nalazi se na sjeveroistoku Nigerije, u pokrajini Borno koja je na udaru terorista iz Boko Harama. Prema popisu iz 2009. u biskupiji je živjelo oko 125.000 katolika. Sada ih je ostalo negdje oko 50.000, a ostali su pobjegli pred terorom posebno okrutne terorističke skupine. Od njihova osnutka 2009. ubili su više od 6000 ljudi, a prošle godine su iz jedne škole u pokrajini Borno oteli 300 djevojaka. Prošli mjesec su objavili kako su lojalni skupini Islamska država, poznatoj po teroru koji sprovode na Bliskom istoku.

Unatoč svemu biskup Dashe daleko je od pesimizma. Nedavno je obišao sve župe u svojoj biskupiji i potakao ih je da mole krunicu i opraštaju svojim neprijateljima. Kako kaže, tako odgovara na poziv koji mu je uputio Isus i koji se sastoji u širenju pobožnosti krunice. Biskup vjeruje kako će njegova biskupija uskoro opet oživjeti, a vjera u njoj ojačati, zahvaljujući zagovoru Blažene Marije Djevice.

“Teroristi misle kako će, budu li uništavali naše crkve, uništiti kršćanstvo. Nikada. Možda će to potrajati, ali – Boko Haram će nestati”, rekao je sudionicima konferencije biskup, ponavljajući riječi koje mu je Isus uputio tijekom molitve.

Goran Andrijanić | Bitno.net