Asia Bibi

Valja i dalje moliti za Asiju Bibi, i nadati se. Još nije izrečena posljednja riječ za tu pakistansku ženu, osuđenu na smrt zbog blasfemije, nakon što je Visoki sud u Lahoreu potvrdio prvostupanjsku presudu – rekao je za agenciju Fides pater Yousaf Emmanuel, voditelj Nacionalnoga povjerenstva Pravda i mir pakistanskih biskupa, i župnik u Lahoreu.

Potvrda presude je ružna vijest za sve nas – rekao je pater Emmanuel. Odvjetnici su sve napravili najbolje što su mogli, i cijela je kršćanska zajednica s pouzdanjem čekala sudsku odluku. U nedjelju u našim se crkvama molilo za život te nedužne žene – rekao je svećenik. Istaknuvši da ipak ima nade jer će biti podnesena žalba Vrhovnom sudu, podsjetio je na slučajeve u kojima je sud promijenio prijašnje presude, kao što je, primjerice, slučaj Ayuba Masiha, kršćanina koji je također bio osuđen na smrt zbog blasfemije, i spašen upravo zahvaljujući oslobađajućoj odluci Vrhovnoga suda.

Pater Emmanuel je ponovno izrazio blizinu i solidarnost, te zajamčio molitve Katoličke Crkve u Pakistanu, za Asiju, njezinu obitelj i za sve koji trpe zbog nepravde i koji se, nedužni, nalaze u zatvoru. Oni su slika trpećega Krista – istaknuo je svećenik.

Što se pak tiče eventualne promjene zakona o blasfemiji, pater Emmanuel je na kraju rekao da se ne čini da su na rasporedu u političkom kalendaru. Islamabad je još uvijek uznemiren uličnim nemirima i prosvjedima, tako da su Vlada i Parlament zauzeti drugim stvarima – napomenuo je pater Emmanuel.

RV | Bitno.net