Pakistanka

U ovom je trenutku, na trećestupanjskom sudu, kazna odgođena i slučaj je ponovno na razmatranju Vrhovnoga suda koji je prihvatio žalbu obrane. U iščekivanju sljedećega ročišta Asia Bibi i njezina obitelj nastavljaju moliti, i traže međunarodnu potporu.

Objavljena putem mreže CitizenGO, koja se na internetu bori za zaštitu načelâ o kojima se ne može pregovarati, kao i za temeljne ljudske slobode, posljednja dirljiva poruka Asije Bibi stigla je do svih, kršćana i onih koji to nisu, koji se u svijetu zauzimaju za njezin slučaj.

Nalazim se u situaciji u koju sam nepravedno uvučena – piše ta 51-godišnjakinja. Nemam riječi kojima bih izrazila zahvalnost zbog toga što ste upoznali ljude s mojim slučajem. Znam da ste mi blizu, i Svemogući je Bog spreman odgovoriti na vaše molitve, i na sve napore koje i dalje ulažete za mene i za moju obitelj.

Nisam počinila nikakvo kažnjivo djelo – ponovno ističe Asia Bibi. Nisam mogla ni pomisliti da bi se moja obitelj morala suočiti s tako strašnim zbivanjima, posebice moje kćeri Esha i Eisham, koje su tada bile vrlo male – napisala je Asia. Međutim, nada prevladava nad bojazni; stoga Asia piše: Uskoro ću, milošću Gospodinovom, ponovno biti među vama. Jedva čekam da opet osjetim sunce i hladnoću, da vidim otvoreno nebo, zvijezde i mjesec. Molim vas, molite i dalje za mene, da se oslobodim ovoga mraka, tako ću moći biti s vama na svjetlu sunca – potaknula je Asia.

Riječi su to pravoga „ispovjednika vjere“ – kako ju je nazvala Sara Fumagalli, počasna predsjednica Udruge pakistanskih kršćana u Italiji, i koordinatorica dobrotvorne udruge „Umanitaria Padana Onlus“. Asia Bibi je izvanredna žena koja utjelovljuje ono što posjeduje kršćanski narod u Pakistanu, a to je, s jedne strane čvrsta vjera i sposobnost za mirnu ljudsku borbu u onomu što je Bog, odnosno u istini i pravednosti. Ne dopuštaju da ih slome napadi, nepravde i strahovi – istaknula je Fumagalli.

Na novinarovu primjedbu kako je njezina udruga uspjela dostaviti Asiji Bibi, u zatvor, jedan Gospin kip, te na pitanje što je to za nju značilo, Sara Fumagalli je napomenula da kip, nažalost, nije mogao ostati s Asijom, nego je jedino mogla pohoditi kip, poput prave hodočasnice Gospi Fatimskoj. Mogla se zadržati pred kipom i pomoliti se u tišini. Mislim da je to za nju bila velika utjeha – napomenula je Fumagalli te dodala da je Asia oduvijek, od samoga početka te svoje nevolje, potporu pronalazila u molitvi.

Kada govori o mraku koji proživljava u zatvoru, govori o stvarnom iskustvu, jer njezina je ćelija zbog sigurnosti izolirana i bez prozora. Stoga su to doista osjećaji koji proizlaze iz vrlo bolnoga iskustva, iako uvijek poduprtoga vjerom. Valja stoga i dalje moliti za tu ženu, jer opasnost nije prošla; štoviše, znamo da se u Pakistanu kršćani ubijaju i nakon oslobođenja od optužbi – istaknula je Sara Fumagalli.

Radio Vatikan | Bitno.net