mjuzikl Zivot za zivot

„Evo, sve činim novo!“ (Otk 21, 5) kaže autor knjige Otkrivenja. Doista, Gospodin Isus je svojim dolaskom među nas, životom i pashalnim otajstvom učinio svima dostupan Zakon ljubavi i milosrđa. „Nisam došao ukinuti, nego ispuniti.“ (Mt 5, 17) kaže u jednom trenutku svojim suvremenicima. Kao ljudi okupljeni oko Evanđelja, ansambl Kolbe doživio je slično iskustvo.

Mjuzikl „Život za život“ postoji više od tri godine. Prvu režiju napravio je Richard Simonelli 2013. godine, a premijera se dogodila 17. veljače iste godine u zagrebačkom gradskom kazalištu Komedija. Od tada je ostvaren broj od 40 izvedbi u Zagrebu, ali i diljem Hrvatske. No, tu nije sve stalo.

Radosnu vijest koju Vam prenosimo, dragi čitatelju, započeli smo citatom iz evanđelja u kojoj Isus tumači kako ne želi dokinuti staro, nego obnoviti ga, prikazati istu stvar u drugom svjetlu, ali u isto vrijeme i učiniti sve novim, drukčijim.

Stoga Vam s ponosom predstavljamo događaj svečane premijere nove režije duhovnog rock – mjuzikla „Život za život“ autora Daniela Riccija, u režiji Roberta Boškovića uz autorstvo scenskog pokreta Manuele Svorcan. Naš novi – stari autorski tim na zanimljiv i nov način prikazuje Vam dobro poznat, ali nikada dovoljno puta ispričani događaj sebedarja jednog čovjeka, redovnika i svećenika za Boga i njegovu Crkvu u služenju braći i svim ljudima. Apostolat, ali osobito gotovo euharistijsko predanje koje je Bog po Kolbeu ostvario u logoru smrti ostavilo je traga i učinilo plodnom zemlju natopljenu krvlju mučenika 20. stoljeća. Ta Bog je po rukama Bezgrešne preko Kolbea spasio njegovu čast, čast tog krvavog vijeka! Nova režija napravljena je povodom proslave 75. obljetnice mučeničke smrti sv. Maksimilijana (2015./2016.) i u perspektivi proslave stote obljetnice osnutka katoličke marijanske udruge Vojske Bezgrešne (2017.)

Primitak dviju kruna u djetinjstvu, dječak Kolbe i mladić Kolbe, obraćenje Sare iz Rima, Kolbeova majka Marija, nacistička vojska samo su neki od dodanih ključnih događaja i detalja iz života fra Maksimilijana Marije Kolbea. Scenografija i kostimografija, a osobito koreografije i scenski pokret pravo su osvježenje koje će onima koji mjuzikl nikada prije nisu vidjeli biti snažan duhovno – umjetnički doživljaj, a onima koji jesu jedno potpuno novo i drukčije iskustvo već viđenoga.

Sve Vas od srca radosno i ponosno pozivamo na svečanu premijeru mjuzikla „Život za život“ 5. lipnja u 19.30 sati u HNK Zagreb!

Ulaznice za mjuzikl možete nabaviti na blagajnama HNK ili putem internetske prodaje.

Zbor Kolbe | Bitno.net