„Zaštitimo svoju djecu! Stop rodnoj ideologiji u školama!“ naziv je manifestacije u svrhu zaštite djece od rodne ideologije koja je, unatoč lošem vremenu, okupila oko milijun sudionika.

„Nakon potopa, Trg sv. Ivana izgleda veličanstveno! Snaga prirode!“, objavio je na svom Twitter profilu nacionalni koordinator Novog desnog centra Gaetano Quagliariello.

Svoje oduševljenje nije skrivao ni glasnogovornik organizacijskog odbora Massimo Gandolfini.

„Ovim događajem tražimo zaštitu i poštivanje obitelji utemeljenu na braku i priznavanje središnje uloge roditelja. Snažno odbacujemo nastojanja kojima se u škole uvode obrazovni programi koji vode razaranju spolnog identiteta djece. To su teorije bez znanstvenog pokrića“, izjavio je Gandolfini.

„Nismo protiv nikoga i poštujemo sve osobe, no došli smo na ovaj rimski trg obraniti pravo obitelji koju čine muškarac i žena, zaštićene Ustavom, te pravo djece na odgoj od strane majke i oca“, kaže sudionici veličanstvene manifestacije pristigli iz Foggie.

Na skupu su odzvanjale i Papine riječi upućene vjernicima Rimske biskupije: „Naši sinovi i kćeri počinju osjećati ove čudne ideje, ideološke kolonizacije koje truju dušu i obitelj. Kolonizacije koje čine toliko zlo i uništavaju države, društvo i obitelj.“

Glasnogovornik talijanskoga ogranka udruge ‘Manif pour tous’ Filipp Savaere rekao je kako su obitelji nestrpljivo očekivale upriličenje Obiteljskoga dana.

– Kad su obitelji spoznale ono što se uvodi u škole njihove djece i kakav se zakon kani usvojiti u Parlamentu, izrazile su želju: Idemo mirno i javno očitovati svoje neslaganje te iznijeti svoje prijedloge – kazao je Savarese. Naime, u Italiji je u tijeku rasprava o pitanjima prava civilnih zajednica, a predloženim nacrtom ‘Cirinnà’ zapravo se želi legalizirati istospolne brakove.

– Usporedba s brakom, dapače izjednačivanje, drugih vrsta zajednica, koje nemaju to posebno svojstvo, koje ne podrazumijevaju rađanje djece, znači obezvrijediti ustanovu braka i nijekati njegovu potrebu u društvenom okviru. Danas se niječe važnost spolne razlike, sutra će se zanijekati dvojnost, potreba bračnoga para, a potom će se misliti da su za sklapanje braka potrebni samo ljubav i osjećaji, nakon toga da u brak mogu stupiti tri i četiri osobe, koje se mogu voljeti i slijedom toga sklopiti brak – upozorio je Savarese, te naglasio kako je Obiteljski dan zapravo velika manifestacija kojom se želi potvrditi brak kao pravna, antropološka i laika ustanova čija se važnost ne smije i ne može zanijekati.

Dodajmo kako je Dan obitelji podržalo i Papinsko vijeće za obitelj čiji je glasnogovornik o. Gianfranco Grieco naglasio kako se prema djeci „ne možemo ponašati kao da su neki lijevak“, pa im  „odrasli, umjesto da im pomažu odrasti, daju da progutaju određene ideologije, koje nemaju nikakva smisla, kao što je, primjerice, rodna ideologija. Ta djeca, naime, trebaju rasti u potpuno čovječnoj, pristupačnoj i potpuno slobodnoj sredini. Moramo se zauzeti u njihovoj zaštiti, koja će poštovati ljepotu, nedužnost i čistoću“, rekao je o. Grieco.

Miodrag Vojvodić|Bitno.net