Bitno.net već je pisao o vjeri mladog njemačkog napadača Thomasa Müllera i drugih igrača njemačke reprezentacije, a ovaj put nastavlja s još jednim talentom, Mariom Götzeom, koji je u svojoj 22. godini života postigao mnogo, zahvaljujući kako sam kaže – Bogu.

Njemački reprezentativac i igrač Bayerna za mnoge je trenutno jedan od najvećih talenata na nogometnom terenu. I dok cijela Njemačka slavi 22-godišnjeg napadača, njegov pogled ide samo prema nebu. Kod kuće u Bayernu, Götze i kolega David Alaba zajednički slave svaki gol s pogledom prema nebu. Zajedničko slavlje svakoga gola je njihova osobna stvar, otkrio je Alaba, “ali pozdrav prema gore nikada ne smije nedostajati u tome.”

Da je kolega Alaba vjernik, zna se već od samoga početka otkada je počeo igrati za Bayern. Na službenim stranicama nogometnog kluba otkrio je svoj moto koji glasi: “Moja snaga je u Isusu Kristu.” Tako se i Götze ne srami javnog svjedočenja svoje vjere, između ostalog i na svojoj Facebook stranici. Često u njegovim sadržajima spominje vjeru, nadu i snagu te je nedavno – nakon što je doznao da će ipak moći igrati na svjetskom prvenstvu – objavio sliku s riječima: “Dragi Bože, želim uzeti minutu ne da te molim za nešto, već da ti zahvalim na svemu što si mi dao.”

Ali vjera mladog reprezentativca nije započela proslavama s kolegom iz Bayerna. Naime, Götze, dok je igrao za poznati njemački klub Borussia Dortmund, javno je govorio o svom osobnom odnosu s Bogom. Vjera u Boga i vjera da ćeš uspjeti, to je ono što pokreće čovjeka. Tako si je na kopačkama dao na poseban način napisati riječ „faith“, dakle „vjera“.

Na pitanje odakle mu nogometni talent, odgovorio je kako ga zasigurno nije naslijedio od oca, jer je on profesor na fakultetu. „Od njega bih naslijedio samo talent za učenje.“ Moj nogometni talent – ističe – mora da je dar od Boga.

Mario Trifunović | Bitno.net