Crkva

Katolička zajednica u Pakistanu raduje se zbog posvećenja nove crkve svete Terezije Benedikte od Križa (u svijetu Edith Stein), u mjestu Pansara. Crkva se nalazi na prostoru biskupije Fisalabad, u pakistanskoj pokrajini Punjab. Vijest je agenciji Fides javio o. Emmanuel Parvez, župnik u Pansari, gradiću 25 kilometara udaljenom od Faisalabada, napominjući da je crkva posvećena 17. siječnja. Prije otprilike tri godine, Parvez je kupio četiri hektara zemlje s nakanom da primi 104 siromašne obitelji, i one bez doma, a koje su većinom obitelji radnika u ciglanama na području te pokrajine. Zahvaljujući pomoći Talijanske biskupske konferencije na tom su terenu izgrađene nastambe za više od 200 obitelji, uglavnom kršćanskih.

Stoga je bila potrebna i crkva, objasnio je župnik agenciji Fides. Tako je, zahvaljujući također potpori zaklade “Pomoć Crkvi u nevolji”, izgrađena i crkva Svete Terezije Benedikte od Križa.

Međutim, zajednica u Pansari ima još planova. Želja im je, naime, osloboditi te obitelji koje žive u bijedi i kao robovi, rekao je o. Emmanuel. Čini se da imaju velike dugove prema svojim poslodavcima, koje otplaćuju teškim iscrpljujućim radom i minimalnom plaćom. Stoga im želimo dati sredstva i mogućnosti za rad, kako bi svoj kruh zaradili dostojanstveno i slobodni. Želimo im pomoći pokrenuti poljoprivredna poduzeća, i omogućiti njihovoj djeci školovanje, istaknuo je župnik.

IKA | Bitno.net