Kada se jedan bračni par nastavnika vratio iz škole kući, zatekli su dijete u groznici. Pokušali su mu pomoći svim domaćim sredstvima, ali bez uspjeha. Kada je već bila ponoć, reče muž ženi: „Moramo ići na spavanje, sutra nam je opet u školu. Spavaj ti kod djeteta, a ja idem u drugu sobu.” Ali prije negoli je otišao spavati, sjeti se da je u knjigama o ocu Piju čitao kako mu mogu poslati anđela čuvara. I tako je i učinio. Bilo je točno pet minuta do jedan poslije ponoći. U tri se probudio. Prva mu je misao bila što će biti s djetetom. Odmah je otišao pogledati dijete i zatekao ga zdravog u krevetu. Od radosti je probudio ženu i rekao: „Dijete je zdravo.” A ona odgovori: „Mogu pretpostaviti kako. Ta ja sam, prije negoli sam otišla spavati, poslala svetog anđela čuvara ocu Piju.” Tada se pokazalo da su to učinili oboje.

U znak zahvalnosti otputovao je čovjek nekoliko tjedana kasnije ocu Piju osobno mu zahvaliti. Kada je ušao u sakristiju, otac Pio bio je već okružen mnogim muškarcima. No kada je opazio toga čovjeka, reče duhovito pokazujući prstom na njega: ,,Od vas čovjek nema mira ni noću.“ Zbunjen, ispričavao se učitelj, ali mu otac Pio dobroćudno reče: “Čemu isprika? Uvijek se radujem kada dolaze anđeli čuvari, čak i noću.“ Čovjek se htio zahvaliti. „Idi pred svetohranište ili do Madone“, glasio je odgovor. Ali čovjek reče zbunjeno i bojažljivo (jer su ga svi gledali) još i ovo: „Oče Pio, smijem li vas upitati koji je anđeo čuvar bio prvi kod vas, moje žene ili moj?“ Nasmiješivši se, otac Pio reče: „Tvoj anđeo čuvar bio je pet minuta prije jedan, a tvoje žene nešto kasnije.“

Gornji tekst je izvadak iz knjige Karla Wagnera “Potresno svjedočanstvo o ocu Piju”. Dopuštenje izdavača za prenošenje teksta iz knjige je ekskluzivno i vrijedi isključivo za portal bitno.net. Više o knjizi možete saznati na linku ovdje.