Crkva

Mir, sigurnost i pomirenje – to je bila tema susreta u organizaciji Ekumenskoga vijeća crkava i njezine komisije za međunarodne poslove. Kako izvještava l’Osservatore Romano, na tom su susretu sudjelovali mnogi vjerski vođe te predstavnici mnogih crkava i nobelovka San Suu Kyi koja je u svojem govoru isticala potrebu da se ide preko granice mržnje i zavisti da bi se u iskrenosti i sudjelovanju svih učinkovito odgovorilo na sukobe i poradilo na miru ne samo u Myanmaru nego i po svem svijetu.

Pod geslom ‘Dobre knjige za rast u vjeri’ od 3. do 16 rujna u Buenos Airesu u Argentini održat će se 24. sajam katoličke knjige koji podržava Federacija katoličkih udruga a usmjerena je prema godini vjere. Među popratnim događajima, posebno će se 5. rujna, na spomen blažene Majke Terezije iz Kalkute predstaviti knjiga ‘Žedan sam’ nadahnuta na učenju i djelovanju te blaženice. Među drugim knjigama ističe se i ona s naslovom: ‘Vjerovanje: od apostola i crkvenih otaca do Katekizma Katoličke Crkve’ a bit će predstavljena 12. rujna.

Poznato je da je indijsko društvo društvo kasta i da se to teško iskorjenjuje, pogotovu glede najniže kaste dalita. Oni su se pak udružili da zajednički, to jest i muslimani i kršćani nastupaju protiv diskriminacije. (rv/bitno.net)