Islamske države osuđuju napade na crkve u Nigeriji

Za nasilja nad vjerskim mjestima, objektima i vjernicima ni u jednoj religiji nema mjesta, rekao je Ekmeleddinom Ihsanogluom, glavni tajnik Organizacije za islamsku suradnju (OIC).

Islam

Organizacija za islamsku suradnju (OIC) osudila je napade na kršćanske crkve u Nigeriji. Istodobno se savez 57 većinski islamskih zemalja zauzeo se za prestanak osveta nad muslimanima. Za nasilja nad vjerskim mjestima, objektima i vjernicima ni u jednoj religiji nema mjesta, rekao je 19. lipnja glavni tajnik OIC-a Ekmeleddinom Ihsanogluom, govoreći u sjedištu organizacije u Jeddahu u Saudijskoj Arabiji. Građane Nigerije pozvao je da ne dopuste da se “već složena situacija” pretvori u požar vjerskih sukoba.

U nedjelju 17. lipnja u bombaškim napadima na tri crkve u gradovima Kaduna i Zaria na sjeveru Nigerije, kao i u osveti kršćanske mladeži koja je uslijedila protiv nasumce odabranih muslimanskih stanovnika, prema izvješću lokalnih medija poginulo je najmanje 63 ljudi, a još oko 150 ih je ranjeno. To su bili najteži sukobi nakon napad na crkve za Uskrs. Odgovornost za atentate preuzela je islamistička teroristička skupina Boko Haram. (ika/bitno.net)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavljeno: 20. lipnja 2012.

Možda vam se svidi