Hinduistički ekstremisti u Bombayu napali su vjernike Pentekostne Crkve. Napadači su pastora i druge crkvene suradnike centra “Assembly of God” pograbili u nedjelju 27. listopada te ih udarajući dovukli pred policijsku postaju, optužujući ih za nezakonite metode obraćenja, izvijestila je azijska katolička agencija UCANews. U postaji je, prema izvješću o događaju, umjesto kršćana uhićeno pet hindusa.

Tiskovna služba prenosi da je to već drugi napad iste vrste u svega nekoliko tjedana. Moguće je da se radi o istim počiniteljima napada na “Assembly of God Christian Faith Center” u gradu Kalwau koji spada pod Bombay. Još jedan pastor, Anuj Raj, napadnut je 6. listopada te je teže ozlijeđen. Nakon toga policija je odredila da vjernike tijekom bogoslužja čuvaju dvojica stražara.

Skupina za zaštitu ljudskih prava “Katolički svjetovni forum” tu mjeru zaštite smatra nedostatnom. Dvojica policajaca tijekom drugog napada nisu mogla ništa drugo učiniti, “nego samo gledati”, izjavio je predsjednik skupine Joseph Dias. Takvi napadi na vjerske manjine povezani su s izborima u Indiji, najavljenima za iduću godinu. Cilj je polarizirati glasače u općinama, smatra Dias.

IKA