Caritas Dubrovačke biskupije u suradnji sa Zračnom lukom Dubrovnik postavio je početkom kolovoza prve velike donacijske kutije u prostore zračne luke u Čilipima.

Visoke i uske kutije u crvenoj i bijeloj boji s natpisima na hrvatskom i engleskom jeziku: „Pomozi nam u našem radu“ i „Budi dio naše misije“ prikazuju slikovno i neke projekte biskupijskog Caritasa koje potencijalni darivatelji pomažu, a to su pomoć osobama s invaliditetom, pomoć predškolskoj i školskoj djeci u sklopu dječjeg Caritasa, pomoći u hrani i higijenskim potrepštinama te pomoć u stanovanju.

Veliko šareno srce s otiscima dlanova na vrhu kutije i riječima „Support us“, skreću pažnju putnika u zračnom prometu na potrebe ranjivih osoba u društva.

Iz dubrovačkog Caritasa izražavaju nadu da će ove donacijska kutije „uspješno širiti glas o djelovanju našeg Caritasa gostima našeg Grada te da će novčani prilozi iz njih omogućiti da zajedno činimo još mnogo dobrih djela“.

Volonteri biskupijskog Caritasa Đivo i Josip postavili su prve kutije u zračnu luku.

Kutija za donacije je postavljena i u prostor Lučke uprave Dubrovnik, a iz Caritasa upućuju poziv svim subjektima koji žele podržati njihov rad da im se jave s prijedlogom njihovih objekata u kojima donacijske kutije mogu biti postavljene.

Foto: Caritas dubrovačke biskupije