Više od šezdeset profesora i predavača splitskoga Medicinskog fakulteta pobunilo se protiv zdravstvenog odgoja ministra Jovanovića i tako izrazilo svoje mišljenje o temi koja već duže vrijeme izaziva žučne rasprave u hrvatskoj javnosti.

Naime, kako u svom tiskanom izdanju izvještava „Slobodna Dalmacija“, oni su potpisali već prvog dana Poziv na obnovu dijaloga i traženja suglasja za program spolnoga odgoja u osnovnim i srednjim školama, upućen Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Potvrdio je to autor otvorenog pisma prof.dr. Ivica Grković, pročelnik Katedre za anatomiju Medicinskog fakulteta, znanstvene ustanove koja ima 220 zaposlenika.

Kako on navodi, kroz predloženi „spolni odgoj“ se provlači rana seksualizacija djece koju u svijetu priželjkuju pedofilski lobiji, o čemu u inozemstvu već godinama postoji žučna rasprava.

[facebook]Želiš li i dalje biti na izvoru istinitih informacija – klikni like[/facebook]

„Najveći je problem što je struka – znanstveno osoblje, dječji psiholozi i liječnici obiteljske medicine – potpuno zapostavljena u donošenju ovakvog kurikuluma. Stoga je ovaj poziv upućen upravo akademskoj zajednici koja se bavi ovim pitanjima. Ovo je krik institucije i znanstvenika koji traže da se čuje i njihov glas“, navodi prof. dr. Grković, koji je 12 godina proveo u inozemstvu, u kojem se, kako dodaje, „o ovakvim problemima raspravlja na stručan i civiliziran način“.

„Proučivši cijeli kurikulum i uz njega vezane nastavne materijale i literaturu, zgranut sam kao odgovoran roditelj, znanstvenik i akademski građanin i to kako sadržajem, tako i formom cijelog projekta. Zato sam i odlučio reagirati“, objašnjava prof. dr. Grković, te na  kraju dodaje da je glavni cilj upućene peticije potaknuti reviziju programa „spolnog odgoja“ uz uvažavanje mišljenja struke.

D. M. | Bitno.net