Pod predsjedanjem predsjednika sudskog vijeća Zorana Čengije počelo je u četvrtak 25. travnja na Županijskom sudu u Dubrovniku suđenje don Ivici Sinanoviću, svećeniku Dubrovačke biskupije, kojeg optužnica tereti za ubojstvo na mah u slučaju koji se dogodio 22. svibnja u 1.20 minuta u župnoj kući u Banićima u Dubrovačkom primorju. Tada je smrtno stradao Marko Kraljević, predsjednik Mjesnog odbora.

Tijekom jučerašnje glavne rasprave don Ivica se izjasnio da nije kriv te iznio svoju obranu, ispričavši što se dogodilo te nesretne noći. Istaknuo je da mu namjera nije bila udarcima ubiti protivnika nego ga onesposobiti. Nakon što je pokojni Marko pao na pod don Ivica mu je pružio prvu pomoć i to je bio jedini njegov kontakt s pokojnikom dok je on ležao na podu, rekao je don Ivica.

Svjedočio je svjedok optužbe don Tihomir Šakota kojeg je okrivljenik te noći tri puta zvao tražeći od njega da zove policiju i hitnu. Naveo je i kako je nakon nemilog događaja čuo od ljudi da je pokojni Kraljević te noći, na proslavi Dana Općine Dubrovačko primorje u Slanom, izjavljivao da će konačno riješiti slučaj svećenika Sinanovića. Na pitanja optužbe, obrane i predsjednika suda odgovarao je i stručnjak za sudsku medicinu dr. Igor Borić na temelju vanjskog pregleda i obdukcije pokojnika te o ozljedama okrivljenika Sinanovića. Don Ivicu brane odvjetnici Gaspar Lujak, Srđ Jakšić i Nataša Đurovic. Optužnicu vodi zamjenica državnog odvjetnika Katja Kristović, a obitelj oštećenika zastupa Dragan Pištalo. (ika/bitno.net)