Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić pozvao je vjernike, ali i sve druge ljude u Hrvatskoj, da imaju „povjerenje u struku“ po pitanju borbe protiv koronavirusa.

Bozanić je svoj poziv uputio u petak 5. studenog prilikom blagoslova dječjega vrtića „Jurek“ u Gornjoj Stubici koji će primati 60 djece vrtićke i 24 djece jasličke dobi.

Osim radosti zbog otvaranja novog prostora za odgoj djece, Bozanić je u svojem obraćanju naglasio važnost odgovornosti prema sebi i bližnjima u borbi protiv koronavirusa te pozvao na zajedništvo.

„Ovih se dana, tjedana i više od godinu dana govori o zdravlju. O zdravlju na različite načine. Ja ne želim ni dramatizirati niti relativizirati, ali potrebno je brinuti se o zdravlju i zbog djece i zbog mladih i zbog odraslih i zbog starijih. Zato budimo odgovorni prema zdravlju jedni drugih i budimo oni koji će imati povjerenje u struku“, kazao je Kardinal.

„Budimo oni koji će biti otvoreni pomoći koja dolazi sa strane medicine. To sam želio ovdje priopćiti gledajući na dobro, i vas ovdje, ali i čitavog hrvatskog naroda. Neka bude više zajedništva, a ne podjele. Ne budimo oni koji će se praviti pametniji od onih koji ipak nešto znaju, nego budimo otvoreni svakom razboritom savjetu”, dodao je zagrebački nadbiskup.

Podsjetimo, na dan kad je kardinal uputio svoj poziv u Hrvatskoj je oboren rekord po pitanju broja novozaraženih. Zabilježeno je 6 932 nova slučaja zaraze, a preminulo je 36 osoba. Novi rekord postavljen je danas sa 7 094 novozaraženih osoba i 50 smrtnih slučajeva.