„Večernji list“ je danas objavio članak pod naslovom „Preko noći otpuštena: Kaptol dao otkaz samohranoj majci“.U članku se navodi da je nakon sedam godina rada M. A. (42) iz Zagreba, dobila otkaz u Domu za umirovljene svećenike, u kojem je bila uposlena kao fizioterapeut.

Kardinal Bozanić

U članku se ističe da je otpuštena fizioterapeutkinja pisala kardinalu Josipu Bozaniću, koji je najodgovornija osoba u Zagrebačkoj nadbiskupiji, pa tako i za zbivanja u Domu za umirovljene svećenike. Ali odgovor nije dobila. Također se navodi da je pisala je i pomoćnom biskupu zagrebačkom mons. Valentinu Pozaiću, ali da joj ni on nije odgovorio.

Na članak je promptno reagirao Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije priopćenjem u kojem se među ostalim ističe: U tiskanom izdanju „Večernjeg lista“ od 2. prosinca 2011. na naslovnici lista iznesena je laž u nadnaslovu: „Kardinal Bozanić oglušio se na vapaje nesretne žene“, a sam naslov: „Crkva dala otkaz samohranoj majci“, kao i nastavak teksta, tendenciozan je i cilja narušavanju ugleda Crkve i njezine socijalne osjetljivosti. Laž je, i očito zlonamjerno podmetanje autora članka Darka Pavičića, da je kardinal Josip Bozanić odgovoran za zbivanja u Domu za umirovljene svećenike.

Uprava Svećeničkog doma povjerena je Upravnom vijeću, kojemu predsjeda pomoćni biskup zagrebački mons. Valentin Pozaić te ravnatelju mons. Jurju Jerneiću. Uprava Doma samostalno donosi odluke sukladno zakonu i Pravilniku Doma, a ne po diktatu Nadbiskupa zagrebačkog, kako to zlonamjerno sugerira spomenuti novinar. Laž je da se nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić oglušio na pismo spomenute zaposlenice Doma M. A., jer on pismo nikad nije ni primio, kao ni pomoćni biskup zagrebački mons. Valentin Pozaić, predsjednik Upravnog vijeća Svećeničkog doma „Sv. Josipa“.

Laž je da je spomenutoj M. A. ugovor otkazan zbog činjenice da joj muž izdržava zatvorsku kaznu. Laž je da spomenuta zaposlenica M. A. nije bila upoznata s mogućnošću raskida ugovora o radu. Vjerodostojna dokumentacija s njezinim potpisom, od 2. lipnja 2010. godine, dokazuje da je provedena redovita zakonska procedura, kaže se među ostalim u priopćenju Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije. U priopćenju se na koncu izražava žalost i čuđenje zbog odnosa Večernjeg lista i njegovog novinara prema kardinalu Bozaniću u ovom članku, kao i u drugim ranije objavljivanim prilozima tog dnevnog lista.

Čitav tekst priopćenja Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije možete vidjeti na ovom linku.

Bitno.net