Susret s Isusom je najljepši čin“ – time je sinoć povjerenik za mlade, vlč. Ivica Budinščak, zajedno sa studentskim kapelanima Grada Zagreba, izrazio dobrodošlicu studentima uoči još jednog klanjanja za studente održanog u zagrebačkoj katedrali.

Kroz meditaciju i pjesmu koju je predvodio zbor mladih Župe sv. Blaža „Esprit“, mladi su molili za prosvjetljenje kako bi srcem spoznali prave vrijednosti života koje su sadržane u Božjoj Riječi. Željni slavljenja Boga u potpunom predanju kroz čin klanjanja, studenti su imali prilike razmisliti o odgovoru na to kako živjeti kao Isusovi učenici, po Njegovoj Riječi i po Njegovom zakonu ljubavi.

Posebne zahvale Povjerenik je uputio franjevačkoj mladeži na čelu s fra Milanom Krištom koji su pripremili ovo klanjanje. Također, pozivajući studente da na kraju klanjanja sudjeluju u dobrotvornoj akciji za jednog kolegu koji je spletom okolnosti ostao bez doma, vlč. Ivica istaknuo je kako je Zagreb jedan od 12 europskih gradova u kojima će se održavati inicijativa Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije pod nazivom „Misije u gradovima“ („Missio metropolis“). U sklopu toga Povjerenik je najavio da će se kroz pet korizmenih nedjelja u zagrebačkoj katedrali održavati molitveni susreti za mlade. Svake korizmene nedjelje svečano euharistijsko slavlje u 18 sati predvodit će kardinal Josip Bozanić, a animirat će mladi. Završni susret održat će se 30. ožujka pobožnošću križnoga puta na Ksaveru.

Klanjanje je završilo porukom da slušamo Isusovu riječ jer ona predstavlja snagu te da usporimo i zastanemo radeći naše svakodnevne poslove kako bi se mogli pokloniti Bogu.
Zajedničko druženje mladih nastavljeno je uz čaj ispred katedrale.
Ivana Postružin   pastoralmladih.hr