Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ugostila je novinare lifestyle magazina Gloria u predsjedničkoj ljetnoj rezidenciji na Brijunima. Progovorila je o svojim prehrambenim i ostalim navikama, načinu na koji održava tjelesnu kondiciju, te rekla i ovo:

„Jako promoviram bavljenje sportom, a pogotovo volim jogu i meditaciju. Takav život čini me pripravnom za javne nastupe, baš kao što mi molitva i zvuk kiše na CD-u prije spavanja daju mir“.

Iako predsjednica nije precizirala o kakvoj vrsti meditacije je riječ, njezino je promoviranje joge (pa čak i samo kao moguće tjelovježbe) problematično imajući u vidu kako je predsjednica u puno navrata isticala svoju katoličku vjeru kao njezin politički i životni orijentir.

O odnosu kršćanstva i joge naš je portal pisao u više navrata, a ovom prigodom osjećamo se ponukani ponovno objaviti video u kojem je fra Josip Blažević, vjerojatno najveći stručnjak u Crkvi u Hrvata za istočnjačke religije i filozofiju, svojedobno odgovorio na pitanje zašto Katolička Crkva ne prihvaća jogu za svoje vjernike, “čak i kada je riječ samo o tjelovježbi”.

Bitnol.net