Crkvena zvona zvonila su sinoć nakon pobjede Hrvatske nogometne reprezentacije u Kočerinu i Širokom Brijegu u BiH, ali i u župi sv. Katarine u Novalji na otoku Pagu. „Obećao sam Bogu da ću ako pobijedimo prekršiti tradiciju i upaliti zvona”, objasnio je župnik Ranko Papić u specijalnoj emisiji koju je povodom pobjede naših nogometaša u četvrtak 12. srpnja emitirao Hrvatski katolički radio.

„Uključio sam zvona da se radujemo svi zajedno i da narod koji se raduje prije svega upravi pogled prema nebu”, objasnio je i dodao: „Ova nam radost itekako treba biti poticaj da svi mi, svako u svom zvanju, svakodnevno, damo srce i dušu. Daj Bože, imamo još zvona, još zvonika pa čekamo finale”, dodao je. Za nedjelju, kaže u šali, već ima plan, ali ne smije ga otkriti.

Fra Antonio Musa, član Hercegovačke franjevačke provincije, koji je krajem lipnja zaređen za svećenika, na svojem Facebook profilu objavio je snimku devet zvona crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu kako zvone u čast pobjede hrvatskih nogometaša nad Engleskom.

9 Gospinih zvona sa Sirokog Briga za Vatrene, za Domovinu! ?????

Objavljuje Antonio Musa u Srijeda, 11. srpnja 2018.

IKA | Bitno.net