Nedjelja je posvećeni i prvi dan u tjednu, jer je u taj dan Isus Krist uskrsnuo i pobijedio smrt. “Ima Netko tko uvijek misli na nas i nikada nas ne ostavlja i ne napušta, Netko tko je uvijek s nama. To je Onaj koji je iskusio svu dramu našega života na zemlji, nama u svemu jednak osim u grijehu – Isus Krist, utjelovljeni Bog. Bog je kao majka u kojoj djeca uvijek nalaze svoje utočište”, ističe biskup križevački Nikola Kekić u uskrsnoj poslanici.

Čovjek je uzvišeno biće od kojega se traži da danomice bira je li za Boga ili protiv Njega. Godina vjere vrijeme je za duboku obnovu u korijenu. “Sliku Božju u čovjeku koja je u mnogih kršćana postala neprepoznatljiva valja u to sveto vrijeme ponovno obnoviti. Obnova se međutim ne događa u tren, preko noći. To je dugotrajan proces i od čovjeka iziskuje velike napore uma i srca”, a Bog onda čovjeku daje snagu i milost da uvijek ide naprijed.

“Svaki od nas ima sebe osobno razapeti, razapeti u sebi staroga grješnoga čovjeka. Tek iza toga čovjek postaje novi čovjek obučen u milost Božju, tj. tek tada ponovno postaje slika Božja”, poručuje vladika Kekić.

“Uskrsnuće je temelj naše vjere. Sve što nam se u životu događa treba gledati očima uskrsnuća. Mi živimo za budućnost, za uskrsnuće. Za ‘novo nebo i novu zemlju'”, zaključuje križevački biskup. (ika/bitno.net)