Dr. Dražen Glavaš, poznati predavač, glavni organizator The Global Leadership Summita u Hrvatskoj, predavač na sveučilištu Vern i član uprave Zaklade Rhema, preminuo je iznenada u subotu ujutro, u 50. godini života.

Glavaš je bio poznat po brojnim aktivnostima i inicijativama kojima je nastojao pomiriti kršćansku etiku i svijet poslovnih ljudi, ali i po brojnim drugim aktivnostima koje su često imale ekumenski karakter. Pripadnik Baptističke crkve, svojim je idejama i inicijativama često djelovao i u Katoličkoj Crkvi te ostavljao snažan duhovni trag među njezinim vjernicima.

Ivan Topčić, tajnik Zaklade Rhema, za naš je portal dao izjavu nakon tragične vijesti o Draženovoj smrti.

“Dr. Dražen Glavaš bio je član Zaklade Rhema od samog početka njezina osnivanja. Bio je jedan od petero članova Zakladne Uprave. Svojim radom u Zakladi bo je primjer svima ostalima kako se treba zauzimati za Božje Kraljevstvo i kako Radosnu vijest širiti svima oko sebe. Njegova duhovnost i vjerodostojnost vidljiva u svim njegovim djelima sve nas ostale inspirirala je i bila poticaj da ustrajemo na putu evangelizacije koji smo si zadali u osnivačkim aktima Zaklade.

Dražen je bio star 49 godina, oženjen suprugom Jodi, otac troje djece, predavač etike na fakultetu Vern, donositelj i organizator Global Leadershipa (GLS-a) u Hrvatsku.

Kroz konferenciju GLS Dražen Glavaš je već šest godina za redom hrvatskim sudionicima omogućio slušanje izvanrednih svjetskih predavača iz područja biblijskih vrednota i njihovu primjenu u vodstvu i poslovanju. Kroz ta predavanja Dražen Glavaš je priuštio hrvatskim liderima i poduzetnicima da čuju kako je moguće poslovati, a ne izgubiti dušu, te kako je moguće u svoje liderske vještine i poslovanje ugraditi i one vrijednosti koje baš i nisu cijenjene u današnjoj hrvatskoj zbilji: integritet, poštenje, vjerodostojnost, duhovnost, vjeru.

Dražen Glavaš je otišao! Sjećanje na tog malog, ali velikog čovjeka ostat će trajno upisana u naša srca.

Vjerujemo, Dražene, da si sada kod Gospodina gdje se i mi nadamo jednoga dana doći.

Neka ti pokoj vječni daruje Gospodin i svjetlost vječna neka ti sja.

Doviđenja Dražene!”, rekao je za Bitno.net tajnik Zaklade Rhema Ivan Topčić.

OVDJE pročitajte nekrolog koji su napisali najbliži suradnici Dražena Glavaša.

Pokoj mu vječni daruj, Gospodine!

Bitno.net