Maturanti creske gimnazije, koja djeluje kao područni odjel Srednje škole Ambroza Haračića iz Malog Lošinja, potaknuti svojom razrednicom Sonjom Pokupec Salković, ove su godine odlučili posljednji dan svojeg srednjoškolskog obrazovanja obilježiti humanom gestom. Umjesto da brašnom posipaju ulice i prolaznike, kao što je običaj u drugim gradovima, Cresani su to brašno i druge namirnice prikupili kako bi ih donirali za pomoć najpotrebnijim. Pridružili su im se i polaznici ostalih razreda Gimnazije u Cresu pa su zajedničkim snagama prikupili desetak kutija ispunjenih brašnom, tjesteninom, uljem, slatkišima, ali i raznim higijenskim potrepštinama koje su donirane Socijalnoj samoposluzi u Rijeci.

“Željeli smo pomoći onima koji nemaju, umjesto da se u ova krizna vremena razbacujemo hranom”, jednodušno su zaključili Ema Bravdica, Toni Brnić, Ivana Damijanjević, Dragana Ivanović, Sonja Jakić, Valentina Mokorić, Ana Sablić, Matko Unković i Patrik Velčić.

Osim prikupljene hrane, sredstavima koja su im preostala od maturalne zabave priključili su se projektu “Zdenac znanja” i uplatili 120 eura kako bi osigurali školarinu za jedno dijete iz zemalja Trećeg svijeta i tako se oprostili od školskih klupa. (ika/bitno.net)