U petak 7. prosinca u Osijeku je otvorena i posvećena grobnica za nerođenu djecu, udruge Betlehem Osijek.

Grobnica je smještena na Centralnom groblju u Osijeku. Posebnost ove grobnice je ta da se nalazi na području groblja na kojemu se sahranjuju malena dječica.

Posvetu grobnice vodio je osnivač udruge Betlehem, pater Marko Glogović. Pred nekolicinom članova i simpatizera udruge, pater Marko izrazio je zahvalnost dragome Bogu na mjestima poput ovoga. Progovorio je i o potrebi za suzama, koje na ovakvim mjestima mogu biti iscjeljujuće i ozdravljujuće.

Ovo je peta grobnica udruge Betlehem u RH (do sada postoje u Sisku, Zagrebu, Gospiću i Vinkovcima).

Ovaj zahtjevni projekt odgovor je na potrebe mnogih majki i očeva, za mjestom dostojanstvena pokopa njihove nerođene djece.

Osijek kao svojevrsni centar Slavonije i Baranje, zajedno s osječkim KBC-om, mjesto je na koje dolaze mnoge trudnice. Svjedoci smo velikog broja spontanih pobačaja baš na ovome području. Grobnica je otvorena i za pokope djece iz namjernih pobačaja.

Želja nam je omogućiti svim roditeljima koji izraze želju da im se djeca pokopaju u grobnicu udruge, mjesto gdje će moći doći, isplakati svoju tugu i bol, zapaliti svijeću i pronaći mir.

Iskrena srca zahvaljujemo dragome Bogu na ovoj velikoj milosti; svim ljudima dobre volje koji su svojim molitvama i nesebičnim materijalnim prilozima pratili i omogućili izgradnju ove grobnice, te osječkoj tvrtki “Ukop” na dobroj suradnji.

Za sve informacije može se javiti na broj udruge: 099 584 43 81, ili na Facebook profil: Udruga Betlehem Osijek.

Bitno.net