Već smo pisali o akciji Centra za nerođeni život Betlehem – Zagreb koji pokušava prikupiti sredstva za kupovinu kuće u Novom Brestju kako bi tamo otvorili dom za nezbrinute trudnice i samohrane majke.

Podsjetimo – zagrebačka podružnice udruge koju je utemeljio naš kolumnist pater Marko Glogović i koja se bori protiv zla pobačaja konačno je pronašla odgovarajuću kuću za smještaj stambeno nezbrinutih trudnica i nerođenih majki koje su u problemima. Pater Marko osnovao je diljem Hrvatske nekoliko kuća u kojima su privremeno smještene trudnice koje su često i izbačene iz domova jer odbijaju raditi abortus unatoč pritisku svoje okoline ili samohrane majke s novorođenčadi. Zagrebačka udruga konačno je našla odgovarajući dom u Novom Brestju i sada ga nastoji kupiti kako bi otvorili prvi takav dom na području glavnog grada Hrvatske, gdje je, ne treba posebno naglašavati, potreba za njim velika.

“Našli smo tu kuću u Novom Brestju, idealna je za nas. Riječ je o nekadašnjoj crkvi i mogli bi je dobiti po jako povoljnim uvjetima. Naprosto, sada nam je potrebna pomoć”, rekla nam je čelnica udruge Betlehem-Zagreb Blaženka Bakula.

Bakula je pojasnila kako bi u kuću bilo smješteno šest majki, svaka u svojoj sobi. U prizemlju kuće su zajedničke prostorije, a članovi udruge zamislili su kako bi u prizemlju bila smještena i kapelica, te bi u tim prostorijama bilo i savjetovalište za žene kojima treba i takva vrsta pomoći.

Nakon što smo prvi put objavili apel za prikupljanje sredstava, Udruga je prikupila veći dio potrebnog novca, ali i dalje joj je potrebna naša pomoć kako bi prikupila iznos potreban za kupnju.

Svoj prilog možete uplatiti na ovaj račun:

Centar za nerođeni život Betlehem-Zagreb

IBAN HR5023600001102128117

SWIFT ZABAHR2X

Osim uplatama, možete pomoći i širenjem ove obavijesti o važnoj i vrijednoj akciji u borbi za nerođeni život.

Ako želite saznati kako funkcioniraju kuće koje je utemeljio pater Marko, OVDJE možete pročitati iscrpnu reportažu iz kuće Obitelji sv. Josipa u Karlovcu.

Bitno.net