U Sinju započeo Hod Franjevačke mladeži 2012.

Frama, hod

Pod geslom “Ti si Ljepota” u Sinju je 27. srpnja započeo VI. hod Zadarsko-šibenskoga i XV. hod Splitsko-dubrovačkoga područnog bratstva Franjevačke mladeži, u kojem sudjeluje pedeset pet framaša i framašica pod vodstvom svojih duhovnih asistenata. Hodaju od Sinja preko Muća, Kljaka, Drniša do Knina, odakle će se autobusom uputiti u Asiz, gdje će sudjelovati na završnom slavlju u zajedništvu s framašima iz cijele Hrvatske te drugih europskih država.

Nakon okupljanja u samostanu Gospe Sinjske u Sinju, koje je počelo 27. srpnja popodne, sve je pozdravila Ana Mikulić, predsjednica Splitsko-dubrovačkoga područnog bratstva, i Luca Kundid, predsjednica Zadarsko-šibenskoga područnog bratstva. Slijedilo je pokorničko bogoslužje i euharistijsko slavlje koje je u crkvi Gospe Sinjske predvodio duhovni asistent fra Ivan Lukač u koncelebraciji s duhovnim asistentom fra Kristijanom Perkovićem. Na početku slavlja framaše i duhovne asistente pozdravio je fra Petar Klapež, novi gvardijan i upravitelj sinjskog svetišta, istaknuvši radost da su mladi započeli svoj hod pod okriljem nebeske Majke. Svima je zaželio da taj hod bude uistinu “ljepota” koja će se odraziti u molitvi, pjesmi, prijateljstvu. Fra Ivan Lukač u propovijedi je pozvao mlade da ostanu ustrajni na započetom putu kako bi na svakom mjestu i prema svima pronosili ljepotu Božju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi dan završio je večerom te predstavljanjem mjesnih bratstava iz oba područja koja sudjeluju na ovogodišnjem hodu. Među sudionicima hoda su i s. Filipa Smoljo i fra Lazar Perica. U subotu 28. srpnja framaši su pošli za Muč. Nakon hoda Sinj – Knin, gdje završava hod po Hrvatskoj, framaši će se uputiti prema Asizu na zajedničko slavlje Gospe od Anđela 2. kolovoza. U Franjinu rodnom gradu i okolici, pohodit će mjesta značajna iz Franjina života i franjevačke povijesti.

Ovogodišnji Franjevački hod koji se već tradicionalno održava u isto vrijeme, krajem srpnja, da bi framaši sudjelovali na proslavi Porcijunkule, 2. kolovoza u Asizu, i zadobili porcijunkulski oprost, završava 4. kolovoza, a povratak u Hrvatsku je u nedjelju 5. kolovoza. (ika/bitno.net)

Foto: www.frama.ba

Objavljeno: 29. srpnja 2012.

Možda vam se svidi