U ime

Građanska inicijativa „U ime obitelji” zabrinuta je pristranim izvješćivanjem ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić na sastanku u UN-u, gdje se Hrvatska 26. rujna priključila asocijaciji 11 zemalja nazvanih “Lesbian, gay, bisexual, transgender Core Group”.

Ministrica Pusić u ime Republike Hrvatske potpisala je tzv. „Deklaraciju o prestanku nasilja i diskriminacije prema pojedincima na osnovi seksualne orijentacije i rodnog identiteta” koja između ostalog, LGBT prava svrstava u ljudska prava, kako prenosi portal Zdravstveniodgoj.com.

“Dok je aktualna ministrica izvijestila u UN-u o „nezadovoljavajućem i često nasilnom odnosu hrvatskih građana prema LGBT osobama”, pri čemu je navela splitski primjer od prije dvije godine, propustila je to isto tijelo izvijestiti o nezadovoljavajućem ponašanju Vlade RH, u kojoj je i sama ministrica, te nepoštivanju prava građana da se na referendumu izjasne je li brak zajednica žene i muškarca. Isto tako, aktualna ministrica propustila je izvijestiti o nezadovoljavajućem i često nasilnom odnosu dijela hrvatskih građana koji su napadali volontere Građanske inicijative „U ime obitelji”. U svibnju je ove godine, tijekom izjašnjavanja građana RH o raspisivanju referenduma, policiji prijavljeno više od 50 napada u manje od 10 dana”, istaknuli su iz građanske inicijative. 

Bitno.net