Poznati hrvatski pjevač Tony Cetinski i njegova supruga Dubravka sinoć su volontirali s beskućnicima i siromašnima na zagrebačkom Glavnom kolodvoru.

Informaciju je na svojoj Facebook stranici objavio poznati hrvatski svećenik Stjepan Ivan Horvat, član Misionara Krvi Kristove, koji i pozvao poznati bračni par na volontiranje.

DuckDuckGo

Unblock post

DuckDuckGo blocked this Facebook post
We blocked Facebook from tracking you when the page loaded. If you unblock this post, Facebook will know your activity. Learn More
Unblock post

“Slučajno smo se susreli, a kako je Dubravka iz Vinkovaca kao i ja, pitao sam ju bi li nam se navečer pridružila u radu s beskućnicima i osobama slabijeg imovinskog stanja. Pristala je, a na kraju nam se potpuno spontano pridružio i Tony”, poručio je pater Horvat u kratkom razgovoru za naš portal.

Hrvatski svećenik, poznat po evangelizaciji na Ultri, inače redovito volontira pri udruzi Savao čiji članovi svakog utorka i petka u 20 sati na Glavnom kolodvoru dijele pakete s hranom, kavu i čaj.

“Obilazimo napuštene zgrade, susrećemo beskućnike. Također dolaze nam siromašne obitelji, ali i usamljene starije osobe koje žive u centru i treba im društvo. Glavni cilj nam je stupiti u kontakt s osobama u potrebi i pružiti konkretnu pomoć. Nekome je potreban krov nad glavom, drugi nemaju osobne dokumente ili zdravstveno osiguranje, također donosimo im  odjeću i higijenske potrepštine…”

Pater Horvat ističe kako je dolazak Tonyja Cetinskog iznenadio sve okupljene – volontere i korisnike pomoći.

“Dubravka i Tony su se pridružili volonterima na punktu gdje se dijele kava i čaj. Nitko nije znao da dolaze, a kad su se pojavili nastalo je oduševljenje. Ljudi su ih htjeli pozdraviti, fotografirati se s njima, pjevale su se pjesme”, ističe svećenik, dodajući kako je bračni par svakoj osobi posvetio vrijeme.

Tony Cetinski

Tony Cetinski s korisnicima pomoći/Foto: Stjepan Ivan Horvat

“Družili su se s beskućnicima i okupljenima, strpljivo odgovarali na pitanja, dijelili kavu i čaj, baš su se srcem dali u to. Oduševio ih je projekt volontiranja koji vodi udruga Savao, ali i rastužila slika brojnih ljudima kojima je potrebna pomoć”, zaključio je pater Stjepan Ivan Horvat.

Zahvalu Tonyju i Dubravki na svojoj su Facebook stranici objavili i iz udruge Savao.

“Zahvaljujemo Toniju i Dubravki što su svojim dolaskom skrenuli pozornost na taj problem i hvala im što su zajedno s našim marljivim volonterima darovali dio sebe i svojeg vremena kako bi pomogli”, stoji u objavi.