Studentski kapelan dodijelio nagrade za humanitarno i eticno ponasanje

Drugu godinu za redom, studentski kapelan Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku p. Arkadiusz Krasicki, CSSp dodijelio je jedinstvenu Nagradu studentskog kapelana za humanitarno i etično ponašanje, za vrijeme od siječnja 2012. zaključno sa prosincem 2012. Natječaj je trajao od siječnja do kraja veljače 2013. a bio je objavljen na stranicama udruge DUHOS – www.duhos.com.

Priznanja su dodijeljena na studentskom klanjanju, 16.4. 2013. godine u Župi sv. Ćirila i Metoda u Osijeku, a dobitnici su:
– Zrinka Rimac, studentica EFOS-a za volonterski rad u udruzi DUHOS i Domu za Djecu Klasje,
– Ivan Medve, student EFOS-a za volonterski rad u udruzi DUHOS na projektu portala www.duhos.com,
– DUHOS band za volonterski angažman – glazbenu animaciju tribina i susreta za studente i mlade – priznanje je primio student ETF-a Matej Galić,
– Ivan Šoltić, student KBF-a, za angažman u udruzi „Sinovi Domovine“,
– prof.dr.sc. Željko Turkalj, dekan EFOS-a, za ustupanje prostorija studentskom kapelanu na EFOS-u (ured studentskog kapelana preko puta kantine) za primanje studenata i održavanje humanitarnih akcija, te ustupanje dvorana na EFOS-u za održavanje tribina za studente i građane

Ovom nagradom želi se nagraditi trud i angažman pojedinaca i organizacija koje svojim predanim radom doprinose stvaranju pozitivnog okruženja i boljitka zajednice. Želi se također iskazati važnost humanitarnog i etičnog ponašanja u društvu, te doprinijeti stvaranju socijalnog povjerenja nagrađujući pojedince i udruge čije djelovanje predstavlja poželjan oblik ponašanja.

Studentski kapelan čestitao je nagrađenima, udijelio im priznanja i ohrabrio ih da i dalje svojim životom budu primjer promicanja pozitvnih i humanih vrijednosti u akademskoj zajednici i društvu.

S.M. | Bitno.net