To nije samo kazalište, scena, svjetlo. Kad je Credo na pozornici, osjeti se duša mladih, zajedništvo, muka, žrtva…”, pojasnio je don Ivan Filipović, duhovnik Cenacola u Hrvatskoj
Credo

Mjuzikl „Credo/Vjerujem” u sklopu turneje po europskim gradovima, gostovat će 5, 6. i 7. rujna u 21 sat ispred crkve sv. Donata u Zadru.

U izvedbi mjuzikla sudjeluje stotinjak mladih iz cijelog svijeta, pripadnika Zajednice Cenacolo koja od samih početaka u svojoj karizmi njeguje kreativnost i umjetnost. Mnogi mladi koji u Zajednicu dolaze tražiti pomoć, tijekom boravka u njoj otkriju svoje umjetničke sposobnosti.

Brojni glazbenici, pjesnici i mladi skloni kazališnom izričaju, plesu, baletu, slikarstvu, kiparstvu u sklopu Zajednice dobivaju mogućnost vlastite realizacije upravo kroz te darove.

– To nije samo kazalište, scena, svjetlo. Kad je Credo na pozornici, osjeti se duša mladih, zajedništvo, muka, žrtva. To je najvrjednije u Credu. Tko doživi na taj način, znači da ga je odgledao otvorenog srca. Ne vrati se kući ravnodušan, bez obzira vjeruje li u Krista i spasenje – pojasnio je duhovnik Cenacola u Hrvatskoj, don Ivan Filipović.

Gostovanje u Zadru je završetak ovogodišnje turneje Creda. Pripremaju i gostovanje na Svjetskom susretu mladih u Krakovu i u velikom kazalištu u Beču.

Više o Zajednici i mjuziklu “Credo” pročitajte OVDJE.

IKA/Bitno.net