Izbor

Ovaj volonterski projekt Franjevačkoga svjetovnog reda i Franjevačke mladeži – FRAMA svakodnevno djeluje već godinu dana na adresi Brajda 7. gdje više od tisuću najsiromašnijih građana za sebe i svoje obitelji dolazi po besplatnu pomoć u potrebnim namirnicama, kojih je sve manje a korisnika sve više, pa su se organizatori odlučili za ovakav iskorak prema javnosti.

Uz bok nasmiješenih mladih volontera, među kojima su bili i korisnici Centra za odgoj i obrazovanje, spremno je stao i glazbenik Damir Urban, navukavši na sebe narančastu majicu Socijalne samoposluge i u dva sata građanima podijelio na stotine promotivnih letaka, kako bi se osvijestili da u Rijeci ima onih koji trebaju njihovu pomoć, te da svatko s malo dobre volje tu pomoć može i pružiti. Vidno zadovoljan ostvarenim, osobito s reakcijama ljudi koje je zaustavljao, s obzirom da obično drugi njega zaustave, Urban je odlučio nositi poklonjenu mu majicu da ukaže na potrebe korisnika Socijalne samoposluge koji čudom preživljavaju isključivo sa 600 kuna mjesečne državne pomoći za uzdržavanje putem Centra za socijalnu skrb Rijeka, a zahvaljujući entuzijazmu volontera, rješavaju im se pravni, zdravstveni i drugi egzistencijalni problemi.

Organizatori najavljuju slične akcije idućeg petka na Korzu s novim poznatim licima iz javnog života u ulozi volontera, a uz to će i svake subote, počevši od sutra u Getrou na Škurinjama, hranu za najsiromašnije skupljati u velikim trgovačkim centrima koje pozivaju na suradnju. (ika/bitno.net)