collage

Predstavljanje će se održati u petak 21. listopada 2016. godine u 11 sati, u dvorani „Blaženi Alojzije kard. Stepinac“, na Hrvatskom katoličkom sveučilištu (Ilica 242, Zagreb).

Knjigu će predstaviti prof. dr. sc. Željko Tanjić, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Jure Krišto i autor knjige dr. sc. Robin Harris.

Dr. sc. Robin Harris, pisac, povjesničar, publicist i predavač na Hrvatskom katoličkom sveučilištu  rođen je 1952. u Falmouthu u Engleskoj.

Doktorirao je povijest na Sveučilištu u Oxfordu te je dobitnik nagrade Gibbs (sveučilišne nagrade na Oxfordu) u istom području.

Od 1981. do 1990. godine radio je kao savjetnik britanske vlade (Ministarstvo financija, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ured predsjednice Vlade Margaret Thatcher).

Autor je knjiga: Valois Guyenne: A Study of Politics, Government and Society in Late Medieval  France (1994); Talleyrand: Betrayer and Saviour of France (2007); The Conservatives: A History (2011); Not for Turning: The Life of Margaret Thatcher (2013). Za knjigu Dubrovnik: A History (2006) nagrađen je nagradom Grada Dubrovnika. Odlikovan je Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića te je član uprave Centra za obnovu kulture u Zagrebu.

U listopadu 2016. katolička izdavačka kuća Gracewing izdala je  na engleskom jeziku biografiju bl. Alojzija Stepinca, Stepinac – His Life and Times.

Uskoro ćete na našem portalu moći pročitati razgovor s autorom o kardinalu Alojziju Stepincu i pozadini knjige o njemu.

Bitno.net