Zgrada_HRT, Radio Sljeme ponovno počelo emitiranje emisija Hvaljen Isus i Marija

Na blagdan zaštitnice grada Zagreba, Majke Božje od Kamenitih vrata, u utorak 31. svibnja 2016. Radio Sljeme ponovno započinje s emitiranjem emisije “Hvaljen Isus i Marija”.

Emisija će se radnim danom moći slušati od 6.45 sati, a subotom, nedjeljom i blagdanom od 7.45, dok će se sve emisije moći naknadno preslušati preko mrežnih stranica HRT-a, klikom na Radio Sljeme, a zatim klik  emisiju Hvaljen Isus i Marija.

Autori emisije su sedmorica katoličkih svećenika. Ponedjeljkom duhovnu misao oblikuje mr. sc. vlč. Domagoj Matošević, utorkom dr. sc. fr. Anto Gavrić, srijedom vlč. Ljubo Vuković, četvrtkom don Ivan Šibalić, petkom fra Jure Šarčević, subotom mr. sc. vlč. Anđelko Katanec i nedjeljom mr. sc. vlč. Robert Šreter.

Naime, emisija Hvaljen Isus i Marija – inače tradicionalni pozdrav katoličkih vjernika u Hrvatskoj – vuče korijen od naziva petominutne jutarnje duhovne misli Radio Sljemena koja se emitirala od prve polovice devedesetih godina 20. stoljeća. Oblikovalo ju je uredništvo Radio Sljemena, u zajedništvu s tada osnovanim Religijskim programom Hrvatskoga radija, i u suradnji sa svećenicima don Lukom Depolom, fra Antom Grbešom, fra Maksimilijanom Hercegom, fra Vicom Blekićem, o. Vjenceslavom Mihetecom i vlč. Josipom Kuhtićem. U njoj su tijekom godina surađivali kardinal Franjo Kuharić, biskupi Vlado Košić i Ivan Šaško te mnogi ugledni svećenici i teolozi.

Emitiranje emisije prekinuto je 29. rujna 2012. godine, a nastavlja se – simbolično – na Dan zaštitnice grada Zagreba Majke Božje od Kamenitih vrata 2016. godine.

IKA | Bitno.net