Preslatka fotografija koju vidite gore dolazi nam iz samostana Družbe sestara franjevki od Bezgrješne u Šibeniku, gdje je prošle subote održana duhovna obnova za djevojke.

Bio je to prvi u nizu duhovno-rekreativnih susreta djevojaka koje pripremaju šibenske redovnice, a bio je posvećen temi Greccia i 800. obljetnici prvih jaslica sv. Franje. Cilj je bio promišljati o odjecima božićnih blagdana u životima sudionika i novim početcima na koje Božić poziva. Osmislile su ga i vodile s. Mirna Bilandžić, s. Tea Božić i s. Renata Azinović, objavila je Šibenska biskupija.

Svi molitveni trenutci, predavanje, radionice i igre u svom su središtu imali otajstvo Isusova utjelovljenja. Promišljalo se o porukama tišine, mira, skromnosti, života, radosti, darivanja i zahvalnosti koje Betlehem i Greccio stavljaju na razmišljanje, ali još više nude kao životni put. U događajima Betlehema i Greccia sudionice su tražile mogućnosti osobnog darivanja i osobno darivanje pretakale u znakove pažnje i blizine. Molile su Djetešce da novim svjetlom obasja stvarnost te novim svjetlom gledale jedna drugu.

Foto: Šibenska biskupija

Djevojke su mogle pristupiti ispovijedi, a misu (s mogućnošću potpunog oprosta) predvodio je župnik katedralne Župe sv. Jakova don Krešimir Mateša. Don Krešimir je u homiliji upozorio na važnost Božje riječi kao svjetla koje im omogućuje u mnoštvu kojekakvih ponuda prepoznati onu spasonosnu te ih pozvao da Isusa upoznaju, da otkrivaju njegovu mudrost i u svjetlu njegove riječi izabiru životni poziv.

Djevojke su o susretu rekle kako im je bilo zanimljivo druženje bez mobitela, odlično proveden dan te kako se unaprijed raduju novom susretu.

Foto: Šibenska biskupija