U Samoboru je noćas nakon teške bolesti u 73. godini života preminuo fra Zvjezdan Linić. Na Facebook stranici Kuće susreta Tabor objavljena je obavijest o njegovoj smrti:

“Draga braćo i sestre, danas u subotu 7. prosinca 2013. godine, okrijepljen svetim sakramentima, blago je u Gospodinu preminuo naš brat fra Zvjezdan Linić u 73. godini života, 56. redovništva i 47. svećeništva. Pokoj vječni, daruj mu, Gospodine, i svjetlost vječna svijetlila mu. Počivao u miru Božjem!”

Fra Zvjezdan Vjekoslav Linić rođen je 1. ožujka 1941. u Svilnom, u blizini Gospina svetišta Majke Milosti na Trsatu. Svoj pastoralni svećenički život posvetio je najviše mladima i Franjevačkom svjetovnom redu. Velikom broju mladih pomogao je da kroz sakramente kršćanske inicijacije uđu u Crkvu i da upoznaju Krista. Njegov glavni svećenički posao bio je naviještanje evanđelja i to kroz redovite propovijedi radnim danom, a osobito nedjeljom u crkvi sv. Franje na Kaptolu a potom i kroz brojne vjeronaučne susrete s mladima i manje mladima.

U kući susreta Tabor pri Franjevačkom samostanu u Samoboru organizirao je i držao brojne tečajeve duhovnih vježbi i seminare duhovne obnove za sve staleže u Crkvi.

Bitno.net