Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giuseppe Pinto bio je u utorak 23. travnja u oproštajnom posjetu predsjednici RH Kolindi Grabar-Kitarović, izvijestila je IKA.

Nadbiskup Pinto predao je vjerodajnice Predsjednici 11. rujna 2017. godine.

Mons. Giuseppe Pinto rođen je 26. svibnja 1952. u Noci (Bari). Za svećenika je zaređen 1. travnja 1978. Inkardiniran je u biskupiju Conversano. Postigao je doktorat iz kanonskog prava. U diplomatsku službu Svete Stolice ušao je 1. svibnja 1984., a diplomatsku službu obavljao je u Papui Novoj Gvineji, Argentini i u Državnom tajništvu Svete Stolice – u Odjelu za odnose s državama.

Apostolskim nuncijem u Senegalu, Maliju, Gvineji Bisau i u Capo Verde te apostolskim delegatom u Mauritaniji imenovan je 4. prosinca 2001. godine. Apostolskim nuncijem u Čileu imenovan je 6. prosinca 2007. godine. Za apostolskog nuncija na Filipinima imenovan je 10. svibnja 2011. godine. Papa Franjo imenovao ga je nuncijem u Hrvatskoj 1. srpnja 2017. Osim materinskog talijanskog jezika govori francuski, engleski i španjolski jezik.

Misa zahvalnica na završetku službe apostolskog nuncija nadbiskupa Giuseppea Pinta u Hrvatskoj slavit će se u nedjelju 28. travnja u 18 sati u zagrebačkoj katedrali.

IKA | Bitno.net