Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u četvrtak 21. ožujka 2019. godine u Nadbiskupskom dvoru vrhovnog poglavara Družbe Isusove patera Artura Sosu Abascala, koji se nalazi u trodnevnom posjetu Hrvatskoj.

Kardinal Bozanić i vrhovni poglavar pater Sosa razgovarali su o doprinosu dugogodišnje isusovačke tradicije na području Crkve zagrebačke i cijele Hrvatske, ali i o budućem djelovanju Hrvatske pokrajine Družbe Isusove.

U pratnji patera Sose bili su pater Tomasz Kot, regionalni asistent za Srednju i Istočnu Europu te pater Dalibor Renić, provincijal Hrvatske pokrajine Družbe Isusove.

Generalni poglavar Družbe Isusove je danas sudjelovao i na Svečanoj akademiji na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti kojom se obilježava 350. obljetnica Sveučilišta u Zagrebu i 30. obljetnica isusovačkog Fakulteta.

Drugog dana posjeta, u petak 22. ožujka, u 19 sati otac General će predvoditi euharistijsko slavlje u zagrebačkoj Bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj 31, nakon čega će se u Velikoj dvorani u dvorištu Bazilike održati susret s laičkim organizacijama.

Više o pateru Arturu Sosi možete pročitati OVDJE.

IKA | Bitno.net