Obitelj

Obiteljsko savjetovalište Caritasa Zagrebačke nadbiskupije namijenjeno je osobama koje imaju osobnih, bračnih ili obiteljskih poteškoća, problema u odnosu s drugima, razvojnih ili obrazovnih teškoća, a žele ih riješiti uz stručnu pomoć. Savjetovalište se nalazi na adresi Selska cesta 165 na zagrebačkoj Trešnjevci. Djelatnici savjetovališta su socijalni radnik i psiholog.

“Savjetovanje je tretman psihosocijalnih poteškoća ili životnih kriza pojedinca ili obitelji”, objašnjava voditeljica savjetovališta dipl. soc. radnica Ana Štimac. Korisnici dolaze preko centra za socijalnu skrb, samoinicijativno ili po preporuci dosadašnjih klijenata. Zabilježen je manji broj korisnika upućenih od crkvenih institucija. Osim povećanja broja korisnika proširuje se sadržaj i način rada tako da se nastoji izići u susret potrebama i interesima korisnika.

Tijekom prvih osam mjeseci ove godine u tretmanu savjetovališta bilo je 215 osoba. Osim individualnih tretmana rjeđi su partnerski, obiteljski i skupni tretmani. Tako se tretman skupine ovisnika o kocki i alkoholu održava svake srijede u 17.30 sati.

“Uspoređujući isto razdoblje protekle godine s ovogodišnjim po kriterijima koje pratimo od početka rada savjetovališta (broj individualnih tretmana, broj novouključenih korisnika u mjesecu te ukupan broj osoba u tretmanu tijekom mjeseca) možemo uočiti da se broj korisnika povećao za 23% što je značajno povećanje obima poslova”, ističe Štimac.

Novčani prilozi za potrebe rada savjetovališta mogu se uplatiti na žiro-račun Caritasa Zagrebačke nadbiskupije: Zagrebačka banka, 2360000-1101340277, poziv na broj: 02850.

Radno vrijeme za stranke je od ponedjeljka do četvrtka od 9 do 18 sati; petkom od 8 do 16 sati. (ika/bitno.net)

Foto: Shutterstock.com