Priopćenje župnika i rektora Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu:

“Misna slavlja se nastavljaju po redovitom rasporedu u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu od srijede 30. rujna 2020. godine. Naime, dan prije završila je samoizolacija vlč. Majka Rušeca, župnog vikara na Dubovcu, nakon što je više članova vjerničke zajednice s Dubovca bilo pozitivno na Covid-19.

Upravo zbog toga, iz brige i ljubavi prema ljudima, uprava Nacionalnog svetišta svetog Josipa dva je tjedna ukinula slavljenje mise s narodom. Nakon što je prošlo vrijeme samoizolacije, Svetište se ponovno otvara nastavljajući s redovitim misnim slavljima svakog dana u 18.30 te nedjeljom u 7, 9, 11 i 18.30 sati. Svakog dana pola sata prije misnog slavlja moli se krunica te je barem jedan svećenik na raspolaganju za svetu ispovijed.

Više je vjernika bilo u samoizolacija, jedan dio njih bili su pozitivni na Covid-19, neki od njih s blagim, a neki s jakim simptomima. Nekolicina vjernika bila je hospitalizirana, a jedan član župnog zbora je u veoma teškoj situaciju u bolnici. Među zaraženima bio je i dubovački župnik mons. Antun Sente, ml. koji je imao teži oblik bolesti, ali nije bio hospitaliziran već je u dva navrata bio na pregledima u karlovačkoj bolnici. I njemu je završilo vrijeme samoizolacije, ali na preporuku liječnika još će nekoliko dana biti na bolovanju radi cjelovitog oporavka, osobito dišnih organa, te će se kroz nekoliko dana vratiti redovitim svećeničkim obvezama.

Ovom prigodom zahvaljujemo svima na molitvenoj prisutnosti, brizi i konkretnoj pomoći u proteklom vremenu te svima molitvom zahvaljujemo.

Na osobit način sve pozivamo na molitvu za oboljele, posebno za one koji su još na bolničkom liječenju. Za sve njih posebno će se moliti na svim misnim slavljima u nedjelju 4. listopada u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu.

Sve bolesne, kao i sve u potrebi, rado stavljamo pod zaštitu svetog Josipa, zaštitnika grada Karlovca i domovine Hrvatske.

mons. Antun Sente, ml., župnik i rektor”