Tjedan SSMH je središnja konferencija koju organizira udruga Svjetski savez mladih Hrvatska i jednom godišnje tijekom pet dana okuplja preko 500 mladih, stručnjake, poduzetnike i poznate osobe iz javnog života.

Ovogodišnja konferencija aktualizirat će temu slobode nizom događaja poput okruglih stolova, tribina i dnevnih radionica na kojima će se tražiti autentična definicija slobode i raspravljati o aktualnim društvenim temama poput: očuvanja okoliša, zapošljavanja mladih, kulturi, transhumanizmu i modernim tehnologijama.

U ponedjeljak 25. studenoga, s početkom u 18 sati, otvara se 7. tjedan SSMH okruglim stolom “Perspektiva u stečaju” na kojem će Božo Petrov, Ivan Vidiš, Luka Zrinski i Marko Burčul govoriti o povećanju zapošljavanja mladih. Navedeni govornici raspravit će o mjerama, pravima i poticajima za samozapošljavanje i zapošljavanje mladih te naglasak staviti na važnost ekonomskih sloboda za mlade u hrvatskom društvu.

Drugi dan konferencije rezerviran je za umjetnost. Tribina prigodnog naziva “Ulaz slobodan – od djela do zajedništva”, u utorak 26. studenoga u 19 sati, okupit će stručnjake iz različitih umjetničkih područja koji će mladima osvijestiti presudni značaj umjetnosti za doživljaj ljudskog dostojanstva. Anita Ruso, Iva Šverko i Melita Omeragić govorit će o ulozi umjetnosti u oblikovanju ljudskog zajedništva i potaknuti mlade na ostvarenje izvrsnosti kroz vlastita umjetnička djela.

U srijedu 27. studenoga na okruglom stolu “Transhumanizam – sloboda bez odgovornosti?” s početkom u 18 sati raspravljat će se o izazovima modernih tehnologija i transhumanizma s Krešimirom Mišakom, Bojanom Jerbićem i Odilonom Singboom. Stručnjaci iz tehničkih i humanističkih znanosti analizirat će prednosti i potencijalne prijetnje razvoja modernih tehnologija i umjetne inteligencije u budućnosti.

Tema posljednjeg okruglog stola naslova “Održivost ekoloških frustracija” je zaštita okoliša i ekološki aktivizam. U četvrtak 28. studenoga u 18 sati govornici Vladimir Paar, Ante Bagarić, Branko Grisogono i Lidija Srnec ponudit će različito shvaćanje o klimatskim promjenama i utjecaju ekološkog aktivizma na društvo, ekonomiju i politiku. Vruću raspravu dodatno će ugrijati pitanja o ekološkom aktivizmu mlade Grete Thunberg o kojoj govori cijeli svijet.

Tjedan SSMH završava u petak 29. studenoga u 19 sati donatorskom večerom u Ritmu grada, a za ugodnu atmosferu i pregršt smijeha pobrinut će se stand-up komičar Vlatko Štampar te mnoštvo pripremljenih nagrada. Više informacija za donatorsku večer možete pronaći ovdje.

Više informacija o 7. tjednu Svjetskog saveza mladih Hrvatska možete pronaći ovdje.

Bitno.net