S prvim danom nove nastavne godine u ponedjeljak, 8. rujna, počela je s radom prva katolička osnovna škola na području Varaždinske biskupije. Prigodnom svečanošću u Duhovnom centru Dom sv. Anđele uršulinskog samostana u Varaždinu obilježen je početak rada Katoličke osnovne škole svete Uršule, kojoj je osnivač Hrvatska provincija uršulinki Rimske unije iz Zagreba.

Na svečanosti je sve polaznike i njihove roditelje, koji su dopratili djecu, blagoslovio varaždinski biskup Josip Mrzljak. Okupljenima su se obratile provincijalna glavarica s. Jasna Lučić i ravnateljica škole s. Mihaela Dumbović koje su zahvalile biskupu Mrzljaku na podršci u osnivanju škole i Varaždinskoj biskupiji koja je financirala opremanje školske blagovaonice i potrebnu informatičku opremu.

U prvu generaciju upisano je 13-ero djece koja će pohađati jednosmjensku nastavu od 8 sati, a većina njih polazit će i produženi boravak u školi.

U prigodnom programu nastupila su djeca katoličkog vrtića Sveta Uršula koji također djeluje u tom duhovnom centru uršulinki. Svečanosti su nazočile i uršulinke na čelu sa samostanskim glavaricama s. Nives Vlašić i s. Cecilijom Kolarić, te duhovnik uršulinki preč. Franjo Biškup.

Osnivanjem ove škole nastavljen je i obogaćen odgojno-obrazovni rad uršulinki u gradu u koji su ove redovnice došle prije više od 300 godina sa svojom karizmom odgoja i obrazovanja djece i mladih.

IKA/Bitno.net