Lidl

Trgovački lanac Lidl i Hrvatski Caritas u četvrtak, 15. studenoga pokreću veliku humanitarnu akciju naziva “Pomozimo zajedno – pomagati je lako!”, kojoj je cilj pomoći siromašnim obiteljima prikupljanjem osnovnih prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština.

U okviru Lidlova programa društveno odgovornog poslovanja i humanitarnog djelovanja, akcija će ove godine biti provedena diljem Hrvatske, pa će se tako proizvodi za najsiromašnije prikupljati u svim Lidlovim trgovinama. Početak humanitarne akcije obilježen je prigodno u srijedu 14. studenog, u 11.30 sati u Lidlovoj trgovini na Oreškovićevoj 3c u Novom Zagrebu. Otvaranju akcije prisustvovali su predstavnici Hrvatskog Caritasa, Caritasa Zagrebačke nadbiskupije te predstavnici Lidla.

Humanitarna akcija »Pomozimo zajedno – pomagati je lako!« održana je i prošle godine u Lidlovim trgovinama na području grada Zagreba. U samo četiri tjedna trajanja akcije, Lidl i više od 10 000 kupaca, donirali su zajedno preko 4000 pakiranja raznih proizvoda koji su bili usmjereni korisnicima Caritasove kuće u Vukomercu. S obzirom na veliki prošlogodišnji uspjeh, Lidl i Caritas odlučili su zajedničku akciju podignuti na nacionalnu razinu, kako bi se pomoglo znatno većem broju obitelji u potrebi. Humanitarna akcija trajat će od 15. studenog do 14. prosinca 2012., a kupci će u ovom razdoblju imati priliku pomoći najsiromašnijim obiteljima kupnjom proizvoda koje će odlagati u za to predviđen stol na izlasku iz svih Lidlovih trgovina. Proizvode koje su Lidl i Caritas označili kao najpotrebnije su trajno mlijeko, brašno, riža, tjestenina, tekući sapun te deterdžent za pranje rublja. Prikupljanjem namirnica, zajedno pomažemo onima kojima je to zaista najpotrebnije. Pozivamo sve da se odazovu ovoj plemenitoj akciji, jer – pomagati je lako!, javlja portal www.czn.hr

Francisko Pavljuk | Bitno.net