“Zašto ne hodate za sirotinju, za beskućnike, ljude šta odlaze u Irsku… – pitanja su koja se ne postavljaju nikome osim pro-liferima”, upozoravaju iz splitskog dijela organizacije “Hoda za život” koji će ove godine u Hrvatskoj u čak pet velikih gradova pozvati ljude da javno i glasno ponovno dadnu svoj glas ‘za’ život nerođenih.

Sama ta činjenica – poručuju dalje iz splitskog “Hoda za život” sa svoga službenog Facebook profila – dokaz je da onima koji ih postavljaju, nije do brige za navedene, koji pomoć uistinu zaslužuju, već da im smeta ono čime se iz Hoda za život “bave”.

“Zašto ih smeta što dižemo glas za nerođene ljude – ne znamo, odgovore moraju potražiti duboko u sebi.

No, zašto se mi borimo za nerođene? Zato što su najugroženija skupina ljudi u povijesti čovječanstva – pobaci ih se oko 50 milijuna godišnje!

Zašto? Koja je njihova krivica? To što su mlađi od 10 tjedana, što žive u maternici – to nije krimen! Njihova “malenost” svakom zdravom društvu treba biti poziv da ih još jače zaštiti, a ne alibi za pranje ruku nad njihovim sudbinama.

Ti koji ovo čitaš, bio si gdje su oni sad, bio si embrij, fetus… i zato nemoj stajati po strani, digni svoj glas za njih koji to još za sebe ne mogu učiniti, hodaj za one kojima se uskraćuje pravo da prohodaju”, poručuju Splićani koji će hodati za život 25. svibnja na  rivi s početkom u 10.30 sati.

Istog vikenda održava se ‘Hod za život’ u Zagrebu i novome gradu – Zadru, a subotu ranije, 18. svibnja, u još dva grada; Rijeci koja se ovome ‘festivalu života’ priključila 2018. godine te u srcu Slavonije – Osijeku koji je također od 2019. novi grad u “Hodu za život” koji se organizira i drugdje u svijetu.

HKM | Bitno.net