Ministranti u Kaštel Kambelovcu su prigodom blagoslova obitelji prikupili 4050 eura za četiri obitelji koje žive u oskudnim materijalnim uvjetima.

Dar su namijenili obiteljima u dogovoru sa župnikom don Ivanom Čotićem i o. Tihom Radanom, poglavarom župne karmelske zajednice u Gospiću.

“Jedna od obitelji kojima se pomoglo je tročlana obitelj, samohrana majka s dvije kćeri koje pohađaju srednju školu. Otac ih je ostavio prije desetak godina. Majka nema stalan posao nego uskače gdje je potrebno.

Druga obitelj je djed i samohrani otac s troje djece. Majka ih je napustila. Žive u vrlo skromnim uvjetima bez stalnih primanja. Djeca idu u osnovnu školu.

Treća obitelj je dvoje djece ranih osnovnoškolaca. Skrbništvo nad djecom ima otac. Majka ih je napustila, a otac je po zatvorima. Djecu čuvaju baka i djed.

Posljednja obitelj kojoj su pomogli ministranti su muž i žena u kasnim šezdesetim godinama koji žive u staroj trošnoj kući koja se doslovno raspada. On je branitelj Domovinskog rata i žive od njegove male braniteljske mirovine”, piše na stranicama Župe sv. Mihovila arkanđela iz Kaštel Kambelovca.