PRAVO NA ŽIVOT

Organizatori splitskog Hoda za život uoči velikog dana poslali jednostavnu poruku….

Organizatori Hoda za život Split, koji će se sutra održati po treći put u tom hrvatskom gradu, objavili su na svojoj Facebook stranici poruku uoči novoga hodanja za život. Poruku prenosimo u cijelosti.

Dan prije Hoda… ovo bi mogao biti neki “srceparajući” post – ali neće. Mogli bi pisati o super atmosferi koja te sutra od 10:30 na Rivi očekuje – ali nećemo.

Reći ćemo samo ovo: u našem društvu nekim je ljudima, i to najmanjima među nama, oduzeto pravo na život. Ne samo pravo – njima se svakodnevno po hrvatskim bolnicama, mjestima gdje bi se ljudi po nekoj logici trebali liječiti – oduzima sami život. Nama to nije normalno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po nama nema prava koje je iznad prava na život. Ako je tebi to cool – nemoj doći na Hod. Ako pak ni tebi to ozakonjeno prekidanje nevinih života nije normalno – onda nemoj šutjeti! Ma deri se, viči, bori se za njih – najugroženiju manjinu u Hrvatskoj i svijetu. Dođi i hodaj u znak protesta što im se priječi prohodati, zaljubiti, majkom ili ocem postati! Budi na strani znanosti, istine i zdrave logike – život počinje začećem – i tu “pravo na izbor” prestaje.

Dan prije Hoda… ovo bi mogao biti neki “srceparajući” post – ali neće. Mogli bi pisati o super atmosferi koja te sutra…

Opublikowany przez Hod Za Život – Split Czwartek, 23 maja 2019

Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 24. svibnja 2019.

Možda vam se svidi