Trgovački lanac KTC je odlučio da će od sljedeće godine njihove trgovine nedjeljom biti zatvorene, donosi Dnevnik.hr. Predsjednik Upravnog odbora KTC-a, u kojem je zaposleno 1400 radnika, Ivica Katavić, izjavio je: “Ako ih tretiramo kao članove velike obitelji, onda je red da ih tretiramo tako i u poslu. Omogućili smo im da nedjelje provode sa svojim najmilijima, a drugo je naša želja da zanimanje trgovac ponovno bude atraktivno.”

“Iz razgovora sa zaposlenicima, to vrijeme koje provedu s obiteljima na Štefanje, na Uskrsni ponedjeljak, Veliku Gospu ili Svi svete, mislim da se to ne može platiti novcem”, dodao je Katavić.

Ostali trgovci imaju različite stavove oko rada nedjeljom. U Konzumu tvrde kako podržavaju ovakve inicijative, navode kako rad nedjeljom plaćaju 40 posto više te ističu potrebu zakonodavnog okvira koji bi uredio ovo pitanje. U Lidlu nisu htjeli komentirati ovu temu, ali su ipak izjavili da su njihovi zaposlenici dodatno plaćeni za rad nedjeljom te da će prilagoditi svoje poslovanje svim ograničenjima. U Kauflandu pak tvrde kako su još prije tri godine uveli petodnevni radni tjedan kako bi njihovi zaposlenici imali više vremena za obitelj i hobije, neovisno o danu u tjednu.

Bitno.net