U ponedjeljak 30. ožujka u Zagrebu je otvoreno nekoliko novih punktova za korisnike pučkih kuhinja kako bi mogli lakše preuzeti topli obrok, a sukladno mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske za zaštitu zdravlja i sprječavanje širenja zaraze koronavirusom te ograničavanja javnog prijevoza. Održavanju reda i provođenju propisanih mjera zaštite svoj su doprinos dali pripadnici navijačke grupe Bad Blue Boys.

U organizaciji podjele toplih obroka, uz Ustanovu Dobri dom Grada Zagreba, sudjeluju Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba, Caritas Zagrebačke nadbiskupije, Caritas Župe sv. Antuna Padovanskog (Sveti Duh) i Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb.

Mjesta podjele su: Caritas Zagrebačke nadbiskupije, Gajnice, Crnojezerska 20 – za korisnike s Črnomerca, Podsuseda – Vrapče; Caritas Zagrebačke nadbiskupije, Dubrava, Av. Dubrava 220 – za korisnike iz Sesveta; Caritas Župe sv. Antuna Padovanskog, Sv. Duh 33 – za korisnike s Trešnjevke (Sjever i Jug); „Blagovaonica Branimirova“, Kneza Branimira 35 – za korisnike s područja Donji Grad (Centar), Gornji Grad -Medveščak, Trnje i Podsljeme; „Blagovaonica Cerska”, Cerska 3 – za korisnike s područja Dubrave i Maksimira; „Blagovaonica Alfirevićeva”, Alfirevićeva 6 – za korisnike s Peščenice i Žitnjaka; Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb, Siget 18 – za korisnike iz Novog Zagreba (Zapad, Istok, Brezovica).

Svi korisnici na podjelu obroka trebaju donijeti svoje posude kako bi mogli preuzeti obrok. Obroci se dijele svaki dan u vremenu od 11 do 13.30 sati, a dnevno je osigurano oko 2200 obroka. Korisnici se prilikom preuzimanja obroka moraju obvezno pridržavati propisanih uputa i mjera zaštite kako bi zaštitili i sebe i druge, poručuju iz Caritasa Zagrebačke nadbiskupije

IKA | Bitno.net