Priopćenje za javnost dominikanskog provincijala dr. Ante Gavrića

Provincijal Hrvatske dominikanske provincije dr. fr. Anto Gavrić uputio je u četvrtak 5. siječnja priopćenje za javnost u kojemu ističe da o. Vjekoslav Lasić nije 28. prosinca slavio misu zadušnicu za Antu Pavelića u bazilici Srca Isusova u Zagrebu te da je u to vrijeme bio u Njemačkoj.

„Proteklih su dana sredstva javnog priopćavanja prenijela neistinite informacije vezane uz služenje mise zadušnice za Antu Pavelića 28. prosinca 2011. Stoga radi informiranja javnosti i vjernika upućujemo ovaj ispravak neistinitoga prenošenja vijesti. Naime, u objavljenim napisima, koji se iz dana u dan ponavljaju, šire i komentiraju, spominje se da je o. Vjekoslav Lasić slavio misu u bazilici Srca Isusova u Zagrebu (štoviše, pogrešno ističući da je Lasić „jezuita”). Tvrdimo da je to neistinito blaćenje o. Lasića koji tada nije bio u Hrvatskoj, budući da od 9. prosinca 2011. do sredine siječnja 2012. boravi u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Hamburgu (Njemačka). Ta se informacija može provjeriti i u božićnom broju Vjesnika Hrvatske dominikanske provincije, koji je dostupan na portalu naše Provincije.

Sumnjamo da su novinari agencija i redakcija koje su prenijele tu vijest uopće bili na mjestu događanja u Zagrebu. Čudimo se kako ugledni hrvatski mediji mogu prenositi takve neistinite i neprovjerene informacije”, napisao je u priopćenju provincijal dr. Gavrić.