Na današnjoj medijskoj konferenciji Stožera civilne zaštite predstavljene su nove mjere koje će se početi primjenjivati od 22. prosinca. Među mjerama je i ta da će na Badnjak i Božić biti omogućen veći broj vjernika u crkvama, odnosno da će se dopušteni broj vjernika računati tako da za svakog vjernika bude osigurano sedam kvadrata prostora.

Za vrijeme dijela konferencije u kojem su novinari postavljali pitanja, jedan od prisutnih novinara upitao je članove Stožera tko će od njih ići na polnoćku “kad je to toliko bitno da se ne može pratiti na televiziji ili radiju”.

Riječ je uzela Dr. Alemka Markotić te kazala: “Znate odgovor, ja ću otići na polnoćku. Bit ću među onima koji će stajati vani držeći se epidemioloških preporuka. Idem svake nedjelje na misu koja traje otprilike sat vremena, stojim vani.

Nikad nisam vidjela da je u crkvi u koju idem sve ovo vrijeme mjera bilo kršenja mjera. Ako ste htjeli osobni odgovor dobili ste ga i ne vidim zašto je to toliki problem.”

Na gospođu Markotić se nadovezao i ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak koji je kazao kako već 34 godine, od rođenja prvog djeteta, na Badnjak ide na misu u 19:30, te da će tako učiniti i ove godine.