Nedavno imenovani apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj Giorgio Lingua uputio je 22. kolovoza pismo predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije zadarskom nadbiskupu Želimiru Puljiću

Foto: Abouna.org

„Bilo mi je zadovoljstvo razgovarati s Vama telefonom neposredno nakon mojega imenovanja apostolskim nuncijem u Hrvatskoj. Vrativši se u Kubu nakon ljetnog odmora, šaljem Vam sada više formalan, no svejednako srdačan pozdrav koji Vas molim da prenesete također subraći biskupima, kleru, đakonima, redovnicima, redovnicama i svim vjernicima dragog hrvatskog naroda.

Rado dolazim u tu zemlju divnih zemljopisnih bogatstava i mukotrpnih povijesnih zbivanja koja su oblikovala jedan ponosan i snažan narod, čiji identitet ima svoje korijene u vjeri.

Bit će mi čast služiti Crkvi u zemlji koja je bila rodnom grudom slavnih Božjih ljudi, od velikog svetoga Jeronima pa do, u najnovije vrijeme, blaženog Alojzija V. Stepinca koji je skupo platio svoju vjernost domovini i Crkvi u Rimu.

U očekivanju skorog susreta s Vama – planiram doći u Zagreb 20. rujna ove godine – rado koristim ovu prigodu da Vam uputim srdačne izraze poštivanja“, navodi se u pismu nuncija Lingue predsjedniku HBK nadbiskupu Želimiru Puljiću.

IKA | Bitno.net